Paine Challah- painica evreiasca

de gugugh in Piine, 16 Mar 2011 | 28353 vizualizari

 

o reteta de painica deosebit de buna, pufoasa, aromata. reteta o am de pe PtitChef. merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite de drojdie uscata instant
  • 600g faina pt paine(eu am folosit faina Dobrogea si ceva mai putina faina, nu se pune toata odata)
  • 125-150ml apa calduta(eu am folosit 150 ml)
  • 2 oua mari
  •  60ml ulei
  • 60ml miere
  •  1,5 lingurite sare
  • Pt uns:
  • 1 galbenus ou,
  • mac si susan optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Challah- painica evreiasca:

- intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste
- se adauga ouale, mierea, uleiul, sarea apoi treptat faina
- se framanta un aluat vartos, dar fin (fara cocoloase)
- se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza volumul

Apoi impartim aluatul in bile si impletim la alegere, eu am impletit in 3 si in 2 si lasam la crescut in tava acoperit cu folie plastic si un prosop curat, mai lasam vreo 20-30 min la crescut. ungem cu galbenus de ou si presaram seminte si dam la cuptorul preincalzit pana devine rumena si frumoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Challah- painica evreiasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte